Posted by beauty - - 115 ulasan

"KAPSUL DIET MAMPU MENURUNKAN 10-15KG SEBULAN"
 
 
 KENAPA MEMILIH FIGURE UP?
1. Berat badan naik bagai dipam-pam!
- Masalah berat badan menjadi kian menular dalam masyarakat kini, penyebab utama nya ialah faktor keturunan, kehamilan, pola makanan, ubat-ubatan dan lain-lain.

2. Macam2 dan cuba belum menunjukkan hasil!
- Pelbagai cara telah dilakukan seperti diet, bersukan, sedut lemak, sapu losyen pelangsingan dan telan bermacam-macam pil kurus di pasaran. Namun berat badan masih tidak berubah malahan semakin gemuk! Lebih parah apabila gagal berdiet kerana tidak dapat mengawal selera makan.


JOM CUBA FIGURE UP!!

-Kapsul Figure Up dihasilkan 100% dari bahan semulajadi yang berkesan membakar lemak dan melangsingkan badan dengan mudah, cepat dan selamat terutama di bahagian badan di mana lemak mudah terkumpul seperti punggung, peha, lengan dan perut.

- Ia diadun sempurna dengan pelbagai jenis tumbuhan seperti Garcinia Cambogia, ekstrak Teh Hijau, Citrus Aurantium dan Aloe Vera, serta tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya yang boleh memberi kesan buruk kepada pengguna seperti cirit-birit dan alahan.


KANDUNGAN BAHAN AKTIF:

1. Garcinia Cambogia (Asam Gelugur) - Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembentukan lemak di samping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukan nya lemak. Ianya juga begitu berkesan mengawal selera makan, mengurangkan kolesterol, menambah tenaga, merawat masalah kemurungan, susah tidur, migrain, gastrik, kencing manis dan darah tinggi. Ia juga mampu mengelakkan kegemukan semula selepas mendapat berat badan ideal.

2. Ekstrak Green Tea (Teh Hijau) - Juga dikenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat. Ia membantu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan, menurunkan tahap gula dalam darah serta mengatasi keracunan makanan. Teh hijau berupaya membunuh bakteria serta dapat merawat penyakit cirit-birit dan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser dan mengurangkan risiko pelbagai penyakit lain termasuk esophagus, paru-paru, payu dara dan penyakit jantung.

3. Citrus Aurantium - Juga dinamakan bitter orange. Ia diguna sebagai bahan mengawal berat badan. Anta kelebihan nya ialah meningkatkan kadar metabolisma, mengawal selera makan, membakar lemak dan membantu sistem pencernaan berfungsi pada tahap normal.

4. Aloe Vera – Kelebihan tumbuhan ini adalah untuk sebagai pelembap semulajadi, menghilangkan kesan lemak, membantu proses penghadaman dan mengatasi masalah sembelit.


DOS PENGAMBILAN :

- hanya 1 biji sehari sebelum sarapan, diikuti dengan segelas air suam/bersih.
- tidak perlu mengawal makan, tapi banyakkan minum air bersih sepanjang hari untuk proses detox.
- untuk kesan lebih baik, elakkan minuman berkafein, soya dan susu dalam tempoh beberapa jam selepas pengambilan kapsul Figure Up.

* HALAL
* 100 Herba
* Blh diambil ketika haid
* Ibu yg menyusui bayi boleh amalkan (usia anak 7 bulan ke atas)
* Mengandung tidak dibenarkan
* Tiada pantang larang dalam pemakanan

 

NAK CUBA?
JOM ORDER SEKARANG..

HARGA KAMI:
1 BOTOL = RM50(S), RM55(S/S)
3 BOTOL = RM120(S), RM125(S/S)
1 BOTOL = 30 BIJI
untuk sebulan (1 biji sehari sahaja)
-harga termasuk kos pos-


atau sms/whatsapp ke 014-8228905

 


115 Responses so far.

  1. ade testimoni pengguna tak ? sy pernah try acai berry tapi perut gastrik lah .

  2. Tanpa Nama says:

    Confused nk ambil fu sebelum o selepas sarapan

  3. -banyak testimoni produk ini. boleh search..

    -ambil sebelum sarapan..

  4. Tanpa Nama says:

    kalau ambil fu, mlm bleh mkn ke? mna lebih baik, mkn /tdk

  5. makan spt biasa, bnykkn minum air bersih.. kurangkn minuman bgula, bergas, dan yg berkafein..

  6. Tanpa Nama says:

    Nk order mcm mne

  7. Tanpa Nama says:

    I dah mkan dlm 10 hari......dh trun 2kg...air msak wajib mnum 3 lter n above...

  8. Tanpa Nama says:

    kalau makan dengan ubat perancang contohnya marvello ada effect tak...

  9. Tanpa Nama says:

    sy dah cuba. Dalam masa 3 minggu ambik FU, mmg tak pernah timbang. Lps 3 minggu sy stop makan sbb ingatkan takda effect(jenis lemak tepu) tapi..
    Alhamdulillah, lps timbang je terkejut. Kurang dari sebulan dah turun 8kg. Saya makan macam biasa je tapi kurangkan kuantiti mknan & byk minum air masak. Mungkin svv effect kapsul tu bg kurang nafsu mkn kut.

    For me, turun 8kg ni pun dah sangat ok sbb dah 4 thn cuba utk kurus tapi tak berjaya. At least cuba slow2 walaupun lambat sikit & sy masih jauuhhhhh lagi dr berat badan ideal. Nak cepat, boleh exercise turun naik tangga ke, & on top above all...

    for muslims, byk2 berdoa kat Allah. Jgn harapkan mkn pil kurus semata-mata. Mmg la kapsul ni ckp 'can lose weight up to 10-15kg per month', kita yg tgk pun rsa whoaaa! biar betul! tapi bila cuba turun seciput je/lg teruk tak berkesan pun. it's okay, good things will come for those waits :)

  10. Tanpa Nama says:

    Mcm mane nk oder..blh bg no fon ?

  11. Tanpa Nama says:

    waktu pagi jam berapa masa yg sesusai untuk mengambil figure up ni??

  12. Tanpa Nama says:

    ada kesan sampingan tak

  13. as salam..camner nak order..hgnya RM70+postage ker..sy berminat nak makan figure up nih..

  14. sheila says:

    Hi..just nk kongsi pengalaman mkn figure up..berat awl sy sblm mkn 57.90kg..hari pertama mkn rasa mcm khayal jer mungkin sb sy minum nescafe.mlm pngambilan tu sy demam panas dan bdn rasa sgt lemah..menjelang subuh alhamdulillah dah ok.sy timbng berat pg keesokan harinya 56.00kg!nk dekat 2kg turun.!!happy sgt2 :) cuma yg xbestnya bile mkn FU ni sakit tekak.selera mkn sgt2 kurang..

  15. Mmg sbiji je ke 1 hr? Xkira berapa berat badanya? Cam mana nk order ni? Postage utk smenanjung brape?

  16. hi..kalau sy minum milo or vico original tu..tp x tmbh gula or susu..blh ke? coz now sy blaja xnak mnum nescafe lagi.but still minum milo tanpa tambahan gula or susu lagi...blh ke??hehe

  17. Tanpa Nama says:

    Kalau ambil fu? Berapa lame nampak efect

  18. Tanpa Nama says:

    Knp saya makn sakit2 bahu..?

  19. - kesan penurunan berat badan bergntung individu jg.. lemak dlm badan ni lain2.. pemakanan dan gaya hidup kita jg tentu nya bbeza.. so far dlm 2 minggu biasa nya ada penurunan walau x banyak.

    - air bersih penting utk menyahtoksin serta melancarkan perjalanan bahan aktif figure up..
    sakit bahu (lenguh2 sendi) atau sakit kepala, kering tekak (haus) mungkin di alami segelintir pengguna.. ia adalah kesan awal tindakbalas..

    -sebarang ubat/supplement lain TIDAK BOLEH di ambil bersama atau dalam selang masa yang singkat. Jika ambil ubat/supplement lain pastikan jarak masa ia lbh dr 5-6 jam kmudian.

    -sekali lagi diingatkan, sebarang produk pelangsingan, memang TIDAK BOLEH diambil oleh mereka yang mempunyai penyakit kronik, darah tinggi, sakit jantung dll, termasuk jg ibu hamil atau baru sj bersalin dan menyusui bayi..

  20. Tanpa Nama says:

    Sejak ambil fu Sy mengalami masaalah sukar tdo..

  21. Tanpa Nama says:

    Betul ke.. Sy ade baca email x boleh minum susu...tapu lepas 2 jam sy amvil nestum 3in 1..ok ke..perut mmg x lapar tapi badan rasa menggigil...

  22. Tanpa Nama says:

    Saya dh mkn 4 hari dh trun 2kg.tp agk risau coz kwn gtau bla brenti berat akn naik 2 kali ganda btol ka..

  23. mcm mana nak order fu ni??

  24. bole bgtau cm mana nk order

  25. ready stock.
    boleh order bila2 masa.
    payment ke:

    CIMB: 13110005531205
    ROHAIDA MAT LAZIN
    --
    MAYBANK: 563064127940
    ROZIELA MAT LAZIN
    --
    dah bank in sms detail payment, nama, alamat, no fon utk urusan pos laju.

    terima kasih.

  26. kalau beli lebih dr satu ada harga lain ke?

  27. Tanpa Nama says:

    salam..saya nk tnya bla ambil fu pg mkn roti ..tghary smpai pth sya xmkn..kmdian bla mlm sya mkn skit..xpa ka??and sya cpt pluh dan cpat pnas..

  28. Tanpa Nama says:

    Salam... Saya nk tnye slepas bank in kena sms detail payment dgn siapa

  29. alhamdulilah,10 ari ambil figure up turun 3 kg..

  30. Salam..kalau ibu yg makan pil perancang boleh ke ambl fu nh...n blh turun ke berat bdn..tq

  31. Tanpa Nama says:

    As salam sya nak tnya boleh tak mkn FU ni ketika datang haid?

  32. Tanpa Nama says:

    Saya bile wt keje umh cpt bpeluh..mkn kurang bnyk mnum air..ubt nie sesuai ke ngn saya.cm ner nk oder..

  33. Tanpa Nama says:

    bhaye ke pd bby 4bln kalu mkn fu..menyusu

  34. Tanpa Nama says:

    Nk sms detail smua kt mna??

  35. - elakkan amik FU bersama2 ubatan/supplement lain sekurangnya 6-8 jam.

    -makan spt biasa, lebihkan air masak/bersih. Bagi ibu menyusu, boleh ambil tp sbaiknya usia baby 7 bulan ke atas, tp kandungn herba boleh membuat badan panas dan air susu agak kering, jd lebihkan air minuman. Waktu haid boleh ambil.

    -nk sms detail ke mana? 014-8228905. Just sms, tidak perlu call atau mms. Ready stock. kami akan reply secepat mungkin.

  36. Tanpa Nama says:

    kalau yang belom pregnant boleh mkn x.. ade kesan sampingan x lepas mkn fu ni..

  37. rina says:

    Kalau ambil fu boleh minum air teh o panas blh x?

  38. Tanpa Nama says:

    saya ambik fu..so makan nk kena pantang ke?cthnya xleh mkn bminyak,bgoreng,nasi n makan malam?lagi 1 camne cara paling berkesan untuk cepat turunkan berat badan?

  39. Tanpa Nama says:

    saya ambik fu..so makan nk kena pantang ke?cthnya xleh mkn bminyak,bgoreng,nasi n makan malam?lagi 1 camne cara paling berkesan untuk cepat turunkan berat badan?

  40. Tanpa Nama says:

    askm..nk tnye kalau mkn vitamin c dan e bersama xpe ke??

  41. Tanpa Nama says:

    Mcm mne nk ordr

  42. Tanpa Nama says:

    Mcm mne nk ordr...

  43. - amik FU elakkan kafein/susu.. air bersih perlu minum secukupnya (3 liter sehari). Supplement/vitamin atau jika ambil ubat2an lain, jarakkan masa 6-8jam..contoh jk FU ambil sblm sarapan. yg lain ambil petang atau malam.

    - kbnykn feedback bgtau badan cepat berpeluh, selera makan juga bkurang.. makan spt biasa tapi kadar ia sebaiknya jangan berlebihan, amalkan pemakanan seimbang jg senaman..

    - untuk order, boleh rujuk no acc pembayaran di bahagian atas blog.. detail pembayaran boleh email atau sms ke 014-8228905..
    tq..

  44. Tanpa Nama says:

    Sy bru mkn 7hari..mmg xrs lapar.haus jer...mmg mula2 akn rs pening..nati ok la...bila buat kerja umah bnyak peluh keluar..mmg best..xnak timbang lg.tp nampak perut dah kempis ckit..bnyk dh guna produk lain.rs yg ni sesuai..n menjadi dgn izin Allah insyaAllah..

  45. hi. just nak share.. sy student and umur 23.. b4 amek fu ni brt sy dlm 58.5kg..after 2weeks consistent dgn fu,timbang brt jd 56kg.. and 1week after pegi tmbang lg brt jd 55.5kg..consume fu without sekat mkn.mkn mcm biase just take in small portion especially nasi.d nasihatkan ambil nasi sikit je klau tak membazir.bcos rase knyang n mnum byk plain water. sjak consume fu,rase sntiase bpluh..proses pembakaran lemak tu.. hihi wlaupun trun sikit je, tp puas hati..b4 dis try acai berry tp brat xmau turun. but with figure up.. insyaAllah.. :)

  46. Alhamdulillah, ramai yg beri feedback bagus tentang produk ni, ada pengurangan berat badan walau pun sedikit.

    -kadang2 pening jg d sebabkan pengambilan kafein/minuman bergas pada malam hari dan kemudian amik FU pd pg hari berikutnya. Jadi sila kawal pemakanan anda. Perut juga usah dibiarkan kosong dalam tempoh yg lama. Setengah jam selepas amik FU bersarapan seperti biasa..

  47. Tanpa Nama says:

    Sy br mkn seminggu dh turun 1.7kg.tp first week,kepale pening.bdan rse lemah,selera mkn kurang,tekak perit tp hepy ble bjye kurangkn berat bdn

  48. Tanpa Nama says:

    Bg ibu yg mkn pil perancang blh ke mkn FU?

  49. Sy dah 15 ari amik fu..tp kesan stiap hri sgt bbeza..klu mik time haid,sggugut jd kurang n darah beku kurang (bagus2)..klu hari x haid,kdag2 xtif n sihat smacam tp kdang2 asyik mual pening mgrain n kdang2 smpai xleh gerak kpale..ade hri lak mgantuk je,so tdo je r kejenye..tp satu yg pelik,sy xmcm org lain sbb sy asyik lpar sesangat2 stiap hri..smpai mak sound ko ni btul ke nk diet asyik mkan je..cume bile mkan agak cpat kenyang bbanding biasa..buang air besar pon da jd stiap hri skrang,bguslah..tp papepon,berat mcm da trun 5kg..cume sbb xyakin dgn pnimbang kt umah,ingt nk try pnimbang berbayor lak sok lusa..��

  50. nurul says:

    Askum.. mcm mn sy nk order FU ni ek? terima kasih..

  51. Salm...sy mkn aurawhite tp holeh ke sy ambil FU ni...

  52. Tanpa Nama says:

    kat mn lg leh dpt product n selain on line. kat guardian n farmasi2 ada x?

  53. Tanpa Nama says:

    Cm ne nk order ye???

  54. Tanpa Nama says:

    Salam...mcmana klau kita berpuasa...bleh x ambk FU ni?

  55. bh ke mik figure up pd waktu pg then mlm mik secret bust up

  56. gee says:

    Kenapa nk tggu usia baby 7 bln ke atas (bg ibu menyusukan anak?baru boleh mkn?

  57. Tanpa Nama says:

    Salam.. ingin tanye klau org berpenyakit semput boleh mkn fu tak? Stok bole didapati di JB tak? Saya dari spura.. tq

  58. Tanpa Nama says:

    Salam. Nak kongsi sedikit. Sy ambil FU baru seminggu. Selepas 5 hari, sy timbang kurang 1 kilo. Tak bnyk pun. Tp ok lah sebab badan sy jenis payah nak turun berat. Dulu, plain water segelas pon sy payah nak telan. Sekarang setiap hari 3 - 4 liter plain water sy minum. Tekak rasa kering sangat bila tak minum. Mungkin effect FU, sy juga dah berhenti ambil minuman berais dan manis. Sedangkan dulu tak boleh takde ais. Minum air manis pun cuma sehirup dua. Makan pula, sy tak pantang pun. Cuma selera je takde. Takde nak craving sgt mcm dulu. Memang tak rasa lapar. Tp sy paksa jugak diri jamah sesuap dua supaya perut tak masuk angin. Sy ada lg 3 minggu utk habiskan 30 biji capsule FU sy. Tak sabar nak tengok resultnya nnt. :)

  59. Tanpa Nama says:

    salam...adakah botol fu dah tukar kepada penutup berwarna biru? saya ada beli dr kawan...masa botol pertama...penutup putih...sy turun 3kg sebulan...lepas tu utk botol kedua dia bg penutup yg berwarna biru...langsung x ada effect...saya takut produk tiruan...

  60. Tanpa Nama says:

    Berat bdn Saya 75kg, Saya nak Cuba pil fingur up, tapi Saya nak mkn pil penegang payudara dlm masa yg sama. Boleh kah?

    Balas

  61. Tanpa Nama says:

    sy pn sma. mkn bru 4 hr dah trun 3 kg. mkn mmng x pnah pntang. pg,ptng, siang mlm nsi aja. yg best, ms membuang mmng lawas...

  62. wsalam..
    -jk bpuasa, amik malam, sejam selepas mkn.. usah ambil waktu brsahur kerana anda mungkin kering tekak dan rasa haus yg berlebihan..

    - amik supplement lain sila jarakkn masa.. 6-8 jam, jd xde mslh jk figure up pagi, yg lain ptg atau mlm..

    - jika kita ada baby yg menyusu, pentingkan keperluan mereka dahulu. pengambilan FU boleh buatkan air susu kering, dan kandungan herba yg tinggi jg mungkin mmberi efek kesihatan kpd baby, mereka perlukan nutrisi dlm pemakanan mereka, bukan herba2 atau ubatan2, di mana sistem pencernaan/perut mereka xdpt proses dan menerima benda tersebut..

    - saya hanya menjual figure up bertudung putih. Yang warna biru saya x pernah jual dan x pasti tentang status ia..

  63. Tanpa Nama says:

    Sy dh cube dri 70kg now dlm 4 hary dh tngl 66kg..sblum nie mlu nk tmbang brt tpy pas taow brt dh trun sjak tu asyk nk g tmbang jerw..xsaba nk tngu brt trun lg..tq figure up

  64. Tanpa Nama says:

    Sya baru bersalin..tp baby dh masuk 4 bulan dan tidak menyusu dh..blhkah saya ambik FU ni

  65. Sy br seminggu keguguran pd usia 6minggu hamil... bole ke amek fu?

  66. Tanpa Nama says:

    Sy berminat utk mencube produk nie ..Dgn siape sy boleh dapatkan ye ? Trima kasih..

  67. Tanpa Nama says:

    Sy mkn yg penutup botol warna biru..yg tu original ke tdk.?sy bru mkn 3 hr..tp bdn rase lemah jer..sy ni kuat mkn juga tp ble amik fu ni kurang...selera mkn..

  68. fu girl says:

    hai, assalam..skadar bkongsi, sblum ni, mmg teruja dgn fu ni bl tgk testimoni2 yg bjaya trunkn brat bdn.. kbetulan, ad 1 hri, sy nk bli fiber kt kdai, dok dgr akk sorg ni dok tnya psl fu. sy pun try amek stat bru je, 4.6 yg lps.. hrni 6.6, alhmdulillah, da trun 2kg.. hrp2 byk2 kilooss lg akn trun.. insyaAllah dgn izinNya..

  69. Tanpa Nama says:

    kalau stop sebulan or dua tiga bulan naik semula x badan even pemakanan terkawal?

  70. Tanpa Nama says:

    Klu mkn fu ngn aura white leyh kew??

  71. Tanpa Nama says:

    sy pn bru 5 ari amk fu tp yg brpenutup biru,tkut gak produk tiruan tp mmg x rsa lapar,bnyk brpeluh n tekak kering coz kurang mnum air..cma blum tmbang brat je lg

  72. Tanpa Nama says:

    Saya ada tinggi darah dan makan ubat boleh mkn fu kah

  73. Tanpa Nama says:

    salam sis, sy br mkn 3hari.kali-1 sy mkn sy pening n muntah, hari ke-2 sy breakfs mcm biasa tp mkn tghhari kul 4 itupun sy paksa utk mkn sb xrasa lapa.tp mlm sy terasa lapa.bole ker sy minum air milo sb tu minuman harian saya

  74. Sy nak tanya yg sebenar2 nya time period boleh amik ke FU atau baik stop dulu?

    Sy dh makan fu 3 minggu tp sekilo pon tak turun. . Simptom2 mcm berpeluh, kerap membuang, pening semua takda. . . Sy dah naik stress sbb dh cuba mcm2 dah. Taktahu nam continue tak utk bulan ke2, takut kecewa


  75. Saya pengguna figure up...setelah bersalin ank yg kelima berat bdn bkn main lonjat tggi! Selera mkn semakin bertambah! Aft da consume figure up dlm masa 4 hari, saya terasa seperti bdn saya semakin ringan...perut pn tk sebuncit kelmarin...sehingga suami saya menegur saya semakin kurus! Mmg cepat dan berkesan cuma yg tk bestnya tekak kering dan cepat berpeluh!

  76. Tanpa Nama says:

    Hi nama saya Resh berat badan saya 107kg, kawan saya recommend FIGURE-UP,tapi penutup botol nya warna Biru, dengan warna kapsul warna hijau tua dan muda, so original tak product nie, masa saya baca dalam blog BEAUTY ada mengata yang dia jual dengan botol putih, so yang masa satu betul nie

  77. -Perlu diingatkan, jika ambil FU, sarapan, mkn tngahari dan malam perlu di ambil seperti biasa atau dalam kuantiti sedikit walau tidak lapar, kerana membiarkan perut kosong dalam tempoh yang lama akan membuatkan anda terasa mual atau pening.. jika anda tidak selesa ambil sebelum makan, anda boleh ambil setengah jam selepas makan.. begitu jg jika anda berpuasa, ambil FU selepas berbuka..

    - tidak semua orang dapat melihat penurunan berat badan secara mendadak (3-10kg sbln) tp kebanyakn pngguna dapat merasa saiz pakaian mereka lebih longgar, atau ukur lilit d bahagian tertentu berkurangan.

    - saya tidak pasti tentang status FU bertudung biru, kerana dari awal, saya hanya menjual yang bertudung putih. Tapi perlu diingatkan sekali lagi, FU memang tidak mempunyai kelulusan KKM.. Pengambilan cara betul dan ambil pada dos yang betul adalah penting untuk mendapatkan kesan yang baik dan bebas dari kesan sampingan..

  78. Tanpa Nama says:

    Saya sembelit sejak amek figure up... sy ptOt stOp atau trOskan??? Ada cara x na ilangkan lawaskan buang air bsar? Hrap sis dpat tlOng...

  79. Tanpa Nama says:

    Sy nk kongsi pngmbilan FU selama sebulan..alhmdullilh berat turun 5kg..pg sy hnya minum air msak n mkn breakfast mcm biasa...mkn ptg dan mlm sy hnya minum air n mkn biskut jacob jer..stkt ni perut ok jer..xde pun gjala pening atau mual2..dan jika nk cpat turun berat jgn mkn roti. Whatever roti pe pun sbb berat mmg xkn turun jk mkn roti...mlm jgn mkn bnda2 berat..just mkn utk alas perut jer..

  80. nak tanya yg ada experience..x berak2 ke bila ambik FU???

  81. Tanpa Nama says:

    Saya dh cuba fu ni seminggu alhamdulillah saya nmpk sendiri perut saya semakin kempis.

  82. Berat sy lebih 100kg, sy baru cuba 2 hari fu, dan org yg jual fu tu kate sy kne mkn 2 biji kapsul.. boleh ke mkn 2 biji? Sy rase pening dan sakit kepala, tp bdn cergas..

  83. - untuk elakkan sembelit, makan maknn bserat tinggi, jg minum air mencukupi.. FU mmg tidak membuatkan pengguna cirit birit, sbaliknya kerap berpeluh dan buang air kecil.. jd air bersih perlu dngn kuantiti yg banyak, 3-5 liter sehari agar tindakbalas berjalan lancar..

    - Nur Fatin,tidak kira berapa pun berat terlebih diri anda, hanya ambil mengikut dos disarankan iaitu 1 BIJI SEHARI sahaja.. ini untuk mengelakkan sebarang masalah lain yg tidak dijangka ye.. lambat turun berat badan lebih baik daripada turun mendadak hingga badan sendiri tidak dapat menerima perubahan tersebut.. turun 3-5kg sebulan pun dh ok..:)

  84. Tanpa Nama says:

    Tumpang tanya, sy bakal berkahwin bulan 8 ni.. Tp sebelum hari bahagia sy, sy ingin kelihatan lansing dan cantik.. Sy dah amalkan figure up dlm 3bln, alhamdullilah drpd 52kg skrg dh 45kg.. Tp persoalanya, adakah figure up ini akan menyukarkan sy mengandung lepas berkahwin nt? Sy dh lama nak tny soalan ni..

  85. Tanpa Nama says:

    Sy belum berkahwin dan nak mencuba figure up ni, adakah figure up ini akan menjejaskan sistem peranakan sy jika sy berkahwin kelak dan sukar mendapat anak..?

  86. Tanpa Nama says:

    Ada side effect tak?jangka masa panjang n pendek

  87. Tanpa Nama says:

    Kalau brpuasa, ada cadangan cara penggunaan ke? Elok makan waktu sahur atau berbuka?

  88. nak tau jgk kalau puasa ni mcm mana ye..produk ni mmg bantu tahan lapar tp jd haus2 sgt2 n akan pening kalau kurang air.dh la sy kerja bazar nanti.ada cadangan?

  89. nak tau jgk kalau puasa ni mcm mana ye..produk ni mmg bantu tahan lapar tp jd haus2 sgt2 n akan pening kalau kurang air.dh la sy kerja bazar nanti.ada cadangan?

  90. Tanpa Nama says:

    law da high blood p xmbi ubt hpt ble ke mbik FU ne?

  91. Tanpa Nama says:

    Klu skrg sy ada ambik aurawhite mcm mna ? Boleh tak dlm msa yg sama ambik fu juga...tq..

  92. Tanpa Nama says:

    Boleh ambil dlm masa yg sama skrg ni sy ada mgamalkn aurawhite collagen..

  93. Tanpa Nama says:

    Figure up ni penutup botol warns biru ke putih?

  94. Tanpa Nama says:

    Lelaki bleh mkan x..?

  95. Tanpa Nama says:

    Saya dah telan pil FU ni selama 5 hari dan kesannya saya dah turun sebanyak 2kg dlm msa 5 hari x sbr nak habiskn 25biji lagi. Tapi bila saya telan pil FU ni saya akan terasa lapar dan cpat knyang yg plng bst lpas mkb je msti nk buabg aur bsar mgkn dsbbkb oleh proses pmbkran lmak.

  96. Tanpa Nama says:

    Bagai mana utk bulan puasa...kita harus mkn sebelum sahur atau selepas bula...takut kekurangan air sekiranya mkn sebelum sahur...

  97. Tanpa Nama says:

    Betolker fu ni xade kelulusan dari kementerian? Dan confirmker pengambilan fu ini xade sebarang kesan sampingan yang memudaratkan kesihatan?just nak kepastian supaya xada apa2 yg boleh memudaratkan..thnks.

  98. Tanpa Nama says:

    sy baru 1st day mkn fu. tp perut dah rase pns. n cuma amil bubur nsi tu je. normal ke?

  99. Tanpa Nama says:

    Maaf. Bole saya tahu,
    Saya mengamalkan produk nutrisi herbalife.
    Saya biasa ambil FU pagi dan mnum air kuantiti byk , dan selepas 4jam baru sy consume herbalife...
    Tapi boleh kah saya tahu, pada bulan puasa ini, betulkah cara pgambilan fu sy selepas berbuka (herbalife), 4jam slpa itu, sy amik fu? Mohon penjelasan. Tk

  100. Tanpa Nama says:

    figure up ni mmg bgus n bkesan..prdk ni leh wat kite xlapar..tp dahaga je kne bnyak minum air..lg2 time puase msttii smggu dah kurus..mcm sy bru sebulan mkn 4kg trun:)

  101. khaliza. says:

    hai..sy br guna FU br 3 hr but sy ada problem period x tentu.sy dh kahwin then 2x gugur...sy dpt detect prgnant lewat dh dekat 2 bukan br positif...so adakah bahaya sy ambk FU sbb sy dh lewat 1 bulan...lgpn sy mnghrp sgt utk prgnant...

  102. salam..
    ramai yang bertanya cara pengambilan FU pada bulan puasa.
    - Cara terbaik, ambil selepas 2-3 jam berbuka puasa, usah ambil waktu sahur kerana anda mungkin kering tekak dan haus berlebihan.
    - masa bbuka elakkan minumn bkafein, dan berkarbonat.. lebihkn jus buah/kordial.. elakkan jg pengambilan bnyak makanan manis.. itu cara terbaik untuk mendapat berat badan ideal di hari raya..

    - supplement berasaskan nutrisi (jika di ambil pada masa sama) spt kolagen, vit-c dll boleh di ambil sewaktu sahur, untuk menjana tenaga dan kecerdasan spjg hari. Supplement tidak perlu di ambil secara berlebihan, kerana badan kita juga kekurangan air pada siang hari berpuasa. Memadai dengan 1 tablet atau 1 gelas minuman bernutrisi/supplement anda..

    - bagi yang merancang untuk hamil atau ada masalah kesihatan berkaitan darah tinggi, jantung, diabetes dan pesakit yang mengambil ubat2an doktor, sekali lagi di ingatkan, sentiasalah membuat pemeriksaan kesihatan anda, sebelum mengambil apa2 ubat pelangingan badan termasuk FU.

    - ye, sekali lagi diberitahu, FU memang tiada kelulusan KKM, pengambilan cara betul adalah perlu untuk mengelakkan sebarang masalah yang tidak diingini. Contoh, usah sesekali ambil dos berlebihan, mengambil FU dengan supplement2 pelangsingan lain dalam 1 masa, mencampurkan FU dengan ubatan2 lain atau mengambil FU tanpa menyedari anda mengidap penyakit2 kronik lain. rajin2 kan diri anda untuk sentiasa mengawasi tahap kesihatan diri dengan berjumpa doktor bertauliah serta mengawal pemakanan dan jalani gaya hidup sihat..

    - tindakbalas FU juga berbeza antara individu. Ada cepat, ada lambat, ada yang bertambah selera makan dan ada juga yang terkawal selera makan.. begitu juga dengan efek sementara seperti mual atau sakit kepala. Kerana FU ni herba, ia bersifat panas.. anda perlu minum lebih air, ia juga melaraskan hormon badan dan metabolisme individu.. jadi amalkan FU secara tertib, lambat takpe.. pasti ada kesan positif nya dalam 1-2 bulan..

    - jika dah dapat berat badan ideal, anda boleh hentikan pengambilan FU dan jaga pemakanan seharian. Tiada kenaikan berat badan secara mendadak kerana hormon badan juga sudah diseimbang dan diperbaiki semasa pengambilan FU.
    harap maklum.

  103. Tanpa Nama says:

    Salam..sy br je mengamalkn fu nie..rs nye arinie baru je msuk hari ketiga..sy kurg psti dgn cr pengmbiln fu nie..org yg sy bli tu meyarankn sy wktu bln pose mkn seleps brbuke sblum mnjmh mknn..tp bile sy tgok dlm tenet psl produk nie pulak disarankn amek sblum tdo...jd sy xsure mne stu yg betol nie????

  104. Tanpa Nama says:

    Assalam....sy akn bersalin pd bln 8 ni....bole ke sy nak ambil FU dlm pantang?

  105. Tanpa Nama says:

    saya bru di shkan mngidap drh tinggi.
    so automatically saya stop FU. so after a week check and HB saya dh trn. tp ttp kna amik ubt blood preasure. so blh tak dlm masa yg sama sya truskan ambk FU?

  106. Tanpa Nama says:

    Bln petame sye mkn hbs 1 botol..berat sblm mkn fu 69kg..pas sbln mkn berat sye 52kg..minggu ptame mkn fu berat sye turun 3kg..msuk bln ke 2..sye kurang mkn fu..1minggu 1kali je sye mkn fu..tp berat ttp sme..hbs botol ke 2..sye stop mkn fu..alhamdulillah..berat sye xnaik still maintain..now sye repeat blk untuk botol ke 3 sbb sye nk cube dpt kn berat bdn sblm sye kawen..sye nk turun kn lg 8kg utk dpt kn berat 47kg..yg sye sgt seronok dr saiz bju xxl..skrg sye dh blh pki bju saiz m..luar dlm sye kene tukar saiz..hihihi..kwn2 sye very2 tkejut..

  107. Tanpa Nama says:

    smlm bru bli FU,ari ni mula ambik FU sblm sarapan td..mmg hilang selera nk mkn,tghari td msk dging salai msk lemak tp skit pn tkde slera nk mkn,.ok jgk mcmni..sblum ni selera mkn tk bleh nk kawal,slepas bsalin berat bdn naik mdadak smpai 85kg,tinggi sya 160cm..klau bleh nk dptkn berat badan ideal dlm 58kg ke,dlm msa 3 bln ni,insyaallah..

  108. Assalamualaikum.. Sy nak tanya.. Sy bru je lps melahirkan anak 20/4/2013..boleh ke sy makan fu tu.. Baby sy dah ta mo susu badan..

  109. Tanpa Nama says:

    Ermmm .....ad effect tak lau mkn fu n mkn pg jer.......n then terus xmkn sampai keesokan pagi??????

  110. sha says:

    FU ni boleh kecik kan paha x??

  111. Tanpa Nama says:

    Salam,refer yg di atas 7hb sept mula ambik fu,mula2 ingt berat bdn 85kg,utk kpastian sya pegi timbang mlm tu jgk,tkejut rupanya berat bdn sya yg sbenar 87.5kg..smlm 6hb oct sya timbang berat bdn 82kg mknanye dlm msa sbulan sya turun berat bdn dlm 5.5kg itupn tk abis lg 1 btol ade lg 7biji..alhamdulillah..mmg fu ni mngurangkn slera mkn,kdg2 ade msa sakit kpala tp dh kurang,tpaksa minum air msk sbyk mgkin wlaupn sblum ni sya mmg tk pernh minum air msk sbb geli..slalu minum air manis dan b'ais..tp smenjk mkn fu,tk terasa pn nk minum air manis dan b'ais..dlu mkn nsi nk kna penuh 1 pinggan,skrg mkn skit pn dh terasa penuh je perut ni..perut dh rsa lembik,bdn rsa ringan,family pn dh perasan kta sya dh kurus skit..tp jauh lg utk dptkn berat yg d'inginkn..mgkin mkn msa 4bln atau 5bln lg..

  112. Tanpa Nama says:

    sy lost 19kg dlm msa 4bln..skrg dh stop hmpir 1bln & brt bdn masih ok.huhu...skrg nk stat blik lh.kena trunkan 20kg lagi..rugi kalau xtry prodak nie (^_^)

  113. Tanpa Nama says:

    Salam..sy merupakn pngguna fu.dulu mmg xyakin dgn bnda ni tp alhamdulillah,slpas pnggunaan fu bdn sy rasa smakin ringan.dulu potongan bdn 33-29-38.slpas pnggunaan fu slma 1bln potongan bdn jd 33-27-37.brt bdn pn mmg berkurangan.

  114. nieysaQaisya says:

    sebelum makan FU berat sy 72kg..p setelah sebulan berat sy 66kg..fuhh..tak sangka betul..p lepas ni nak amal pluss workout lagi..=)