Posted by beauty - - 26 ulasan

UPDATE MAC 2014 : TREENEA KINI BERWAJAH BARU..


 Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
 
APAKAH PERBEZAAN TREENEA BERBANDING YANG LAIN?
 
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.
 
manfaat yang tidak perlu dipertikaikan..
Minyak kelapa dara Treenea memang pilihan terbaik untuk seisi keluarga..


APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN?

- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

 

produk paling selamat dan berkesan untuk keperluan kulit bayi anda yang halus dan lembut..
 
- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.
 
- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan mengurangkan tahap LDL (kolesterol jahat) dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.


 

FUNGSI, KHASIAT DAN KEBAIKAN VCO ANTIOXIDANTS:

• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit

 
 
BERMINAT NAK CUBA JUGA?
JOM ORDER SEKARANG..
 
HARGA KAMI :
1 BOX = RM40(S), RM45(S/S)
2 BOX = RM75(S), RM80(S/S)
60 softgel/botol
- percuma kos pos laju -


atau sms/whatsapp ke 014-8228905
 
 
 

26 Responses so far.

  1. salam..saya mint izin untuk share info ini di blog saya..dan akan credit ke blog anda..

  2. boleh, ambil je sape2 nak copy pun. xde masalah..

  3. Meningkatkan LDL? LDL tu kolestrol jahat. Sepatutnye HDL.

  4. terima kasih di atas perhatian Nurul..
    ayat yang betul sudah diedit semula..:)

  5. minta izin copy yea :)

  6. Tanpa Nama says:

    Produk yg bgus.sy dh cuba.rasa selesa.hrga pun ok.

  7. Tanpa Nama says:

    Produk yg
    baik.Alhmdulillah...Percubaan prtama yg brjaya.Kulit muka dh brsih,mudh ke toilet dan kulit rasa selesa.Adik dan umi sy pun dh cuba.

  8. Sy nk share testimoni jgk ea...

  9. Tanpa Nama says:

    Dh cuba di muka ank lelaki sy,sapu vco treenea ni,alhmdllah dh nmpak perubahannya.Biji2 kecil di muka dh semakin hilang.Dh order 1 lagi utk ank lelaki sy plak.

  10. Tanpa Nama says:

    Mohon share ya admin =)

  11. Tanpa Nama says:

    Salam..kalau utk perempuan pregnant sesuai x?..

  12. - wsalam. boleh share, copy je..

    - boleh diambil ibu hamil atau semasa dalam pantang..

  13. Tanpa Nama says:

    kalau sy makan vcoa ni dan sy makan juga multivitamin.. boleh ke ??

  14. Tanpa Nama says:

    Nak oder cmana ni?
    ~wawa~

  15. Tanpa Nama says:

    salam..saya ada darah tinggi..selepas ambil ini,tekanan darah saya naik,berasa pening2...jadi saya perlu ke saya berhenti????takut

  16. Dimana boleh saya dapatkan product ini di johor bahru..terima kasih

  17. Dimana boleh saya dapatkan product ini di johor bahru..terima kasih

  18. hajarruslan says:

    kalo nak buat pembayaran pkai cimbclicks boleh ker

  19. - boleh buat payment guna atm, kaunter atau online banking.. kami akan cek..

    - pos ke seluruh malaysia. READY STOCK sentiasa..

    -segelintir costumer yg consume produk VCO alami tindakbalas awal spt pening, mengantuk, naik jerawat.. ia normal kerana peningkatan metabolisme badan, pelarasan hormon dan tanda badan banyak toksin dan berpenyakit. mohon bersabar dan air bersih minum secukupnya..

    TREENEA selamat diambil bersama dengan mana2 produk supplement atau ubatan doktor yg lain, cuma jarakan masa pengambilan, at least 2 jam supaya manfaat dan nutrisi dapat d serap badan secara optimum..tq.

  20. Tanpa Nama says:

    sy dh mkn treenea nie, alhamdulillah, berat bdn jd kurang, jerawat pn cpt kecut.. Sis, mcm mana nk order ye?

  21. Tanpa Nama says:

    mcm mana nk order?

  22. Tanpa Nama says:

    If pregnant 5 bln blh consume ke...ada prob tak coz sya batuk...

  23. Wanita hamil boleh ambil..
    Bgus untuk baby dlm kndungn jg..
    Boleh d sapu pd perut untuk mengurangi kesan regangan/strechmark..
    Pngmbilan teratur mmudahkn proses bsalin..
    Insyaallah..

  24. Tanpa Nama says:

    Sy seorang lelaki. Sy mengamalkan pgambilan produk treenea blum smpai sebulan n kesanya...
    a-mslahd dngkuran bkurangan
    b-mslah btok sgera pulh
    c-rasa bdn btenaga
    d-kndungan hb istri mendadak dri 9.4 ke12.4 xsmpai 3mgu,wlpn try mcm2 hb xnek.lpas gna treenea alhdlah
    e-kult makin halus
    f-maslh buasir semakn pulh

    _nazri

  25. awin says:

    minta izin tuk copy yea...tima kasih