Posted by beauty - - 24 ulasan

DISYORKAN PAKAR KULIT!
Rasai perbezaan tahap kesihatan dalaman dan kulit anda seawal 2 minggu!

MAAF! KEHABISAN STOK
-HARAP MAKLUM-

Kini, anda tidak perlu lagi mengambil suntikan vit-C untuk memiliki kulit halus, gebu dan berseri. Hanya telan 1 biji tablet vitamin C 1000mg sehari sudah mencukupi!
 

 
Fungsi Vitamin C yang paling terkenal ialah membantu pembentukan kolagen, iaitu bahan protein yang mencantum/mengikat sel-sel. Ia penting bagi pembaikan semula dan pertumbuhan tisu, sel, gusi, pembuluh darah, tulang dan gigi. Vitamin C mempercepatkan pemulihan luka, melecur dan gusi berdarah. Penyembuhan selepas pembedahan menjadi lebih cepat dan efektif dengan pengambilan Vitamin C yang tinggi.

Vitamin C juga merupakan antioksidan yang menolong mengeluarkan toksin dalam darah dan amat berkesan dalam mengurangkan tanda2 penuaan pramatang. Ia juga berperanan menghalang jangkitan, serangan virus dan bakteria serta mengurangkan kesan alergi. Bagi perokok, pengambilan Vitamin C membantu menghapuskan keracunan nikotin.


KEBAIKAN VITAMIN C:

-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan anti kedut
-Mengatasi masalah resdung dan alahan
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi
-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti
-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
-Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress
-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi
-Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia
-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah
-Merawat jangkitan saluran kencing
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 6 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.


Tahukah anda vit-C Organic dipasarkan oleh banyak pihak?
Kami memilih Nutra Manufacturing..
jadi sila bezakan dengan teliti warna, saiz dan tekstur vit-C anda, kerana harga berbeza di antara pengeluar walau pun datang dari kategori yang sama, 1000mg..
 

SANGAT SESUAI UNTUK:

*wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
*ibu mengandung
*ibu yang menyusukan bayi (menambahkan air susu)
*boleh diambil ketika haid
*mereka yang mengambil supplement kolagen dan glutathione (mengoptimumkan fungsi dan serapan bahan tersebut oleh badan)
*mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit
*perokok (mengurangkan penyerapan nikotin)
*mangsa kemalangan yang cedera/pembedahan, melecur


CARA PENGAMBILAN:

-Telan 1 biji tablet vitamin C setengah jam selepas sarapan atau sebelum tidur.
-Amalkan minum banyak air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin serta membolehkan penyerapan vitamin secara optimum oleh badan.
-TIPS: Amalkan vit-C pada masa yang sama setiap hari kerana vit-C adalah jenis vitamin yang tidak bertahan dalam badan dalam tempoh lama dan perlu sentiasa di ganti untuk manfaat kesihatan keseluruhan.

KANDUNGAN SETIAP TABLET:

sodium ascorbate - 563mg
calcium ascorbate - 605mg
vit c - 1000mg
zinc - 5 mg
citrus bioflavonoids standardized extract - 100mg
hesperidin - 30mg
rutin - 50mg
grape seed extract - 5 mg
rosehip fruit extract - 5mg

-Standardized extracts, for effectiveness
-Non-acidic and gentle on the stomach
-Tablets are coated for easier swallowing
-No added preservatives, artificial colors or artificial flavors

Lulus KKM
100% halal

24 Responses so far.

  1. Tanpa Nama says:

    Salam sis, nk tnye,sebelum ni saya makan vit c 500mg(bru je 2 mggu amek), then skrg ni kalo saya nk mkn vit c 1000mg ni bleh je kn?

  2. Tanpa Nama says:

    salam akak..mcmana nk eder ni yer?? harga mcmana??

  3. Tanpa Nama says:

    sila kol 0123555693

  4. Tanpa Nama says:

    Salam..mcm mane nk order ea....

  5. Tanpa Nama says:

    Mcm mane nk order

  6. Tanpa Nama says:

    Ade fb x sis

  7. Tanpa Nama says:

    Macam mane nak order ???

  8. Tanpa Nama says:

    Sis vit c 1000 da warna puteh biru ker

  9. Tanpa Nama says:

    salam..sis ada email x?camne nak oder..

  10. vit-C putih biru keluaran felinna, 5000mg tp stok terhad..

    sfbeauty_malaysia@yahoo.com

  11. Tanpa Nama says:

    salam.. sis still ada stock vit c nhe??

  12. Tanpa Nama says:

    adakah mase mule2 kite mkn vit c ni akan tmbuh jerawat?

  13. Tanpa Nama says:

    salam.. ape beza vit-c 500mg dgn 1000mg. kegunaannya ada beza x kedua jnis ni?

  14. Tanpa Nama says:

    Farida,
    sy keliru dengan produk vitamin c organik 1000mg..sy nk vitamin c yg btul2 organik..sy tgok akak ad jual vitamin c 1000mg dri pahang pharma & vitamin c organik 1000mg dri smber lain..jdi 2 produk ni berbeza lar?? ada stengah tu jual vit c 1000mg phang pharma ktanya organik..utk vit c organik yg akak jual brapa?

  15. Tanpa Nama says:

    salam sis mcm ne nk 0rder ye

  16. -beza yg organic (produk import), ia ada campuran bahan2 lain yg mmberi nutrisi atau nilai tambahan untuk kesihatan kulit juga dalaman secara keseluruhan, contohnya ditambah minyak biji anggur dan rose hip yang memiliki antioksidan lebih tinggi. vit-C organic juga mmiliki kadar asidic yg lbh rendah, jd sesuai jika perut anda selalu meragam jika ambil makanan yang bersifat masam2 (cepat sakit perut).

    -manakala vit-C keluaran pahang pharma (produk malaysia) ialah 100% asid ascorbic, iaitu vit-C yang tidak dicampur dengan bahan2 lain.

    -banyak pilihan vit-C di pasaran, lain brand/jenama dan lain kandungan tambahan ia. untuk membuat pilihan, pastikan apa yang anda perlukan. contohnya, jika anda ada membuat pengambilan produk kolagen atau gluta, memilih vitamin C yang tanpa campuran spt kluaran pahang pharma sudah amat memadai..

  17. berminat nak order?
    -harga tertera di atas sudah termasuk kos pos.

    pembayaran boleh dibuat ke:
    -------
    CIMB: 13110005531205
    ROHAIDA MAT LAZIN
    --
    MAYBANK: 563064127940
    ROZIELA MAT LAZIN
    --
    BSN: 0212929843741763
    ROZIELA MAT LAZIN
    -----
    jika pembayaran dibuat, sms detail:
    nama bank, jumlah, tarikh, masa, nama, alamat, no fon jg produk di beli ke 014-8228905.

    kami akan cuba reply ia scpt mungkin.
    pos laju setiap hari bekerja, waktu pagi. costumer biasa nya akan menerima parcel dlm tempoh 2-3hari bekerja selepas pengeposan dibuat.
    terima kasih.

  18. Tanpa Nama says:

    askm sy nk tnya...sy keliru nk pilh product vit c ke atau kelapa dara...mana yang lbh elok????

  19. Umie Sya says:

    Salam..nak tanya,takde jual pek utk 3bulan/100 biji ke?..saya amik Vit C ni & serasi..jd kalo bleh nk bekalan sentiasa ada..:)

  20. dh try banyak kali mesej but not sent to the num. kenape ye? tapi dah hantar email n payment prove. check email ye. tq

  21. Tanpa Nama says:

    ble thu tak,brape harge vitamen 2 ek,

  22. Tanpa Nama says:

    ada x vitamin c 1000mg wrna pth?ada jupa penah beli kt klinik wrna pth.

  23. VIT-C ada bmacam warna, bergantung kpd pengeluar. ada yg kuning, oren, putih dan pink.. yg mmbezakan produk mereka adalah kandungan formulasi dan dos bg setiap kapsul/tablet..